Benicadell Esportiu

Macrobicicletada per a celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat

Una macrobicicletada amb un sorteig, teatre i una festa serviran aquest dissabte a Ontinyent per a celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i el Dia Mundial Sense Cotxe. La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, i el portaveu del col·lectiu ‘Ontinyent en Bici’, Joan Mira, han presentat hui la programació d’una jornada amb la que es pretén sensibilitzar i reivindicar al voltant de l’ús de mitjans de transport alternatius als cotxes.

Folgueras explicava que “som conscients que Ontinyent necessita desenvolupar accions com esta, que animen als ciutadans a utilitzar el transport públic, la bicicleta o caminar. Però des de l’Ajuntament no sols participem i col·laborem amb iniciatives en moments assenyalats com aquest, ja que l’aposta pel foment del transport no motoritzat la realitzem durant tot l’any”, apuntava.

En aquest sentit, recordava accions com la creació dels Camins Escolars Segurs, que ja faciliten l’accés no motoritzat a tres col·legis de la ciutat; el treball que s’està duent a terme per desenvolupar un Pla de Mobilitat Sostenible a la ciutat; la creació de carrils-bici o la imminent posada en marxa d’una nova campanya de subvenció a la col·locació de kits elèctrics a les bicicletes urbanes. “Volem un Ontinyent més sostenible i segur, i totes aquestes accions van en aquesta línia”, destacava.

Des d’Ontinyent en Bici, Joan Mira explicava que en la jornada de dissabte, el recorregut en bicicleta, del que podran participar majors i menuts, s’iniciarà a les 11 hores al Parc de Pere IV, al barri de Sant Rafel. Des d’ací es passarà a recórrer els carrers del poble afegint ciclistes als punts de trobada establerts a la Plaça de la Concepció (11:15), Parc del Mestre Ferrero (11:25), Estany de Benarrai (11:35), i Plaça de la Coronació (11:50), per anar finalment al Parc de Sant Rafel a les 12:00 hores, on tindrà lloc un fi de festa que inclourà el sorteig d’un kit elèctric per a bicicleta o una bicicleta del mateix cost, així com l’actuació de la companyia ‘Rodamons Teatre’ al voltant de les 13:15 hores. Mira avançava que també es llegirà un manifest que reivindicarà un Ontinyent més sostenible, animant a la ciutadania a participar “i a utilitzar més i millor tots els mitjans de transport sostenible que tenen al seu abast”, concloïa.