Benicadell Esportiu

Rafa Valls: “Vaig a forçar durant esta setmana per vore com aplegue”

Este proper dissabte 25 de juny de 2016, és un dia marcat al calendari del ciclista professional de Cocentaina, Rafa Valls. I és que a banda de celebrar el seu 29é natalici, la seua població acollirà el Campionat d’Espanya en Ruta. Una prova on de segur els Alberto Contador, Alejandro Valverde, Purito Rodríguez o Mikel Landa, faran les delicies dels aficionats al ciclisme.

Rafa Valls, ciclista professional des del 2007 i enrolat enguany al Lotto Soudal belga, encara no sap si podrà participar en esta cita històrica, ja que encara està convalescent d’una lesió al muscle, i serà dubte fins última hora. Estes són les seues opinions al respecte, en declaracions en exclusiva al Benicadell Esportiu:

Rafa, quina ha estat la lesió que has tingut?

Doncs se me va eixir el muscle i tenia trencat un os. Això m’ha tingut apartat un parell de setmanes, i ja dilluns passat vaig tornar a començar els entrenaments poc a poc.

Participaràs al Nacional de dissabte?

La veritat és que és un risc, ja que encara no estic al 100%. Vaig a forçar durant esta setmana per vore com aplegue, però ho tinc clar que si no estic al millor nivell, sabent-me mal, no prendre part.redondo

En estos 8 anys que estàs com a professional, quasi sempre has defensat els colors d’equips estrangers…

Sí. Tret dels primers anys, quan vaig estar a Burgos, la resta d’anys he hagut de buscar-me la vida per fora. Cal tindre en compte que ací en Espanya sols està el Movistar, i el Caja Rural en una categoria menys, el que demostra que no hi ha molt de lloc. Aleshores has de buscar-te la vida en altres llocs.

Enguany t’estrenes a l’equip belga del Lotto Soudal…

Sí. És un equip que ma donat confiança en les carreres d’una setmana, que són les que millor se me donen. A mi m’agraden les Paris-Niza, Volta a Catalunya… que és on puc fer-ho bé. En esta temporada 2016 vaig estar a Austràlia participant al Tour Down Under, on vaig acabar a tant sols 36” del guanyador final. Després al Tour de Romandia vaig fer el 14é lloc després d’un temps d’inactivitat, i això en estes proves es nota molt si vols estar davant.

Eres l’únic espanyol a un equip nou per a tu…

Doncs la veritat és eixa, però la sort que he tingut és que hi ha companys amb els que ja vaig coincidir al Vacansoleil com Boeckmans, De Gent o Marczynski, i és més fàcil.

Durant la temporada, quan de temps esteu tot l’equip junt entrenant?

Solem fer un parell de concentracions de 10 dies abans que comence la temporada en Mallorca, i després hi ha gent a la que ja no veig al llarg de tot l’any. De vegades fem alguna altra concentració en altura, i la resta de l’any el passe entrenant en la meua casa, a Cocentaina.

La temporada comença en gener i acaba en octubre, però quan conegueu el vostre calendari?

De normal és en novembre quan ens donen les proves a realitzar cadascú, si bé poden variar algunes vegades, normalment per les lesions. Jo per exemple ja he fet Austràlia, Tirreno-Adriàtico, Volta a Catalunya i Tour de Romandia; i em resta Polònia i Volta a Espanya, on intentaré fer-ho bé, ja que passa prop de casa també.rafa valls

Quins són els puntals del Lotto Soudal per este 2016?

Òbviament Greipel és el cap visible de l’equip, si bé després està Gallopin, Monfort o De Gent i gent jove que estan apretant des de baix i estan fent bons resultats.

Dissabte 25 és el teu natalici…

Tens tota la raó, i mira que ja ho havia pensat: aniversari, campionat d’Espanya a casa…. vorem com va la setmana.