Benicadell Esportiu

Teresa Ripoll: “Córrer un Mundial significa crèixer com a ciclista”

Ha estat un dels noms propis de la setmana a l’esport ontinyentí. Teresa Ripoll ha estat seleccionada per a participar en el Mundial júnior de ciclisme que se celebrarà a Richmond,a l’estat de Virginia. El Benicadell Esportiu ha conversat amb aquesta ontinyentina qui ha destacat que, entre els principals objectius per a la cita americana, està aprendre les múltiples coses que ofereix un Mundial.

 1-.Què suposa per a tu anar al mundial junior?

-Córrer a un Mundial suposa crèixer com a ciclista ja que a una cita com aquesta, aprens moltes coses.

2-.Participes a la prova en línea i la de crono. En quina et sents més còmoda?

-Les dos modalitats, tant la CRI com la ruta, m’agraden per igual. Cadascuna té el seu encant. A la crono cal  eixir mentalitzats en què es va a sofrir, i no poc. Així que esta prova es resumiria en una: sofrir, sofrir i sofrir.

3-. Amb quin objectiu vas a Richmond?

-El principal objectiu a Richmond és aprendre, donar-ho tot a les competicions i, sobre tot, disfrutar. Cal  ser realistes, fora d’Espanya el nivell és més alt. Així que, si entrara dins del top 20, estaria més que satisfeta.

4-.Quines són les possibles rivals?

-Les rivals són moltes, Italianes, holandeses… La majoria dels països del centre d’Europa tenen un alt nivell en categories base (com per exemple, la meua). Però, la major rival, sóc jo mateixa, intentar superar-se és el millor que una pot fer per millorar poc a poc.teresa ripoll 2

5-.El poble ha rebut la noticia del Benicadell Esportiu amb molta alegria. Supose que contenta o per contra intentes estar al marge d’estes coses?

-És bonic que la gent et felicite, però la millor conseqüència d’aquesta noticia per a mi seria que començaren a impulsar des de l’Ajuntament, o qualsevol entitat privada, l’esport base i que ens ajudaren a crèixer com a esportistes. I per finalitzar, voldria donar les gràcies a totes les persones que m’han felicitat i sobretot als meus pares i germans ja que són ells els que em porten a les carreres i es sacrifiquen el seu temps per mi. I al meu entrenador Evaristo García, ja que gràcies a ell he pogut anar millorant poc a poc com a esportista i com a persona.