Benicadell Esportiu

Les finals de Raspall de la Mancomunitat plenen el trinquet d’Aielo

Les finals del 12è Campionat de Raspall, organitzat per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i els Clubs de Pilota participants, s’ha dut a terme este cap de setmana 7 i 8 de febrer al Trinquet d’Aielo de Malferit.

Al llarg dels dos dies, els equips finalistes han estat acompanyats d’un gran nombre d’aficionats constatant l’èxit que té aquest esport en Aielo de Malferit, com en la resta de pobles dels quals provenien els finalistes. Cal destacar la gran implicació que ha demostrat el Club de Pilota d’Aielo de Malferit, així com l’Ajuntament, fet que ha propiciat unes finals sense contratemps.

En esta edició del campionat comarcal han participat 21 municipis de la Vall d’Albaida i comarques veïnes. S’han organitzat un total de 72 equips entre les cinc categories de xiquets i les tres categories de majors i han jugat el campionat que anat des de setembre fins a gener, uns 360 esportistes de totes les edats.

Les finals han estat marcades per l’emotiu record a Raül Rodríguez Soler, pilotari de Llocnou d’En Fenollet, que va faltar el passat mes d’octubre mentre jugava una partida del campionat al Carrer de la Pilota de Quatretonda. Totes les categories van guardar un minut de silenci abans de començar la final i en el moment de començar la gran final de 2a categoria, on es va classificar el seu equip, se li va fer entrega de mans del President de la Mancomunitat, Juan Antonio Puchades, una placa en memòria de Raül al seu equip i família.

A la gran final del diumenge, es van acostar moltes persones per poder gaudir de 3a i 2a categoria. Van assistir el President de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida, Juan Antonio Puchades, l’alcalde del municipi amfitrió José Luis Juan Pinter, així com també l’alcalde de l’Ajuntament de Bèlgida, Diego Ibañez i regidors dels municipis de Moixent, Canals, Genovés i Aielo de Malferit. Tambè van estar presents el president i vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana.

En acabar la gran final, es va realitzar el lliurament de trofeus als dos equips finalistes de cada categoria.

El President de la Mancomunitat, Juan Antonio Puchades, ha destacat “el gran èxit de les finals i la participació que tenim als campiontas de pilota, així com l’entussiasme dels esportistes a continuar practicant l’esport més nostre que hi ha”.  Va recalcar “la intenció de seguir potenciant des de la Mancomunitat l’esport tradicional, recolzant els clubs i organitzant activitats com són els campionats”. Puchades ha afegit que “que el fet de tindre tants equips de fora de la comarca es un símbol de que la Mancomunitat de la Vall d’Albaida és una institució que vetlla per la continuïtat de la Pilota Valenciana, donant l’oportunitat a tot aquell que la vullga practicar, mitjançant els campionats”.

Des de l’Ajuntament d’Aielo de Malferit, l’alcalde Jose Luis Pinter, va estar present al llarg dels dos dies de finals acompanyant als jugadors del seu municipi, així com a tots els i les visitants que es van acostar a la seua localitat a gaudir d’un cap de setmana de pilota. Ha destacat que s’han celebrat unes finals de raspall amb unes grans partides per part de tots els equips, i s’ha respirat molta esportivitat. Va recalcar el bon joc dels més menuts, i l’ambient que es va crear al llarg dels dos dies, a pessar del fred.

Els guanyadors del Campionat han estat;

PREBENJAMÍ

1r GENOVÉS 25

2n MOIXENT 5

BENJAMÍ

1r GENOVÉS 25

2n MOIXENT 15

ALEVÍ

1r GENOVÉS 30

2n BENIGÀNIM5

INFANTIL

1r GENOVÉS 30

2n AIELO DE MALFERIT 20

CADET

1r GENOVÉS 30

2n AIELO DE MALFERIT 0

4a CATEGORIA

1r MOIXENT 30

2n LLOCNOU D’EN FENOLLET 5

3a CATEGORIA

1r CANALS 30

2n LLOCNOU D’EN FENOLLET 10

2a CATEGORIA

1r LLOCNOU D’EN FENOLLET 30

2n BÈLGIDA 20