Benicadell Esportiu

Ontinyent acull per primera volta en 10 anys una partida professional de pilota

El trinquet del Poliesportiu d’Ontinyent acollirà el proper 22 d’octubre la que serà la seua primera partida professional de pilota valenciana en 10 anys. Es tracta de la tradicional partida que anualment organitza la Universitat de València al marc de la seua Setmana de Benvinguda, que per primera volta eixirà de la capital del Túria, i que formarà part de la programació de la Setmana de Benvinguda al Campus ontinyentí que es presentava hui, organitzada per la Universitat de València, la Fundació Campus Ontinyent, i l’Ajuntament d’Ontinyent.

El regidor d’Educació i Esports, Óscar Borrell,  explicava que davant les dificultats existents al Trinquet de Pelayo de València, “va sorgir la possibilitat de dur a Ontinyent la partida de benvinguda, i vam pensar que era una oportunitat que no podíem desaprofitar per reivindicar aquest esport tan nostre amb una partida d’altíssim nivell”, explicava.P11005152

Les partides, que seran d’accés gratuït amb entrada limitada a la capacitat de la sala, començaran a les 17;00 amb una partida de Raspall entre les parelles Ricard-Miravalles i Monxo-Josep, que donaran pas a una d’escala i corda entre les parelles Pere Rock-Javi i Pablo-Felix Conillet. El pilotari resident a Ontinyent Javier Sansó “Javi”, un dels participants, destacava que “és una molt bona oportunitat per a que els nostres universitaris puguen descobrir aquest esport, ja que no es veuen moltes partides professionals en esta comarca”, assenyalava. Al descans entre les dues partides hi haurà una exhibició per part dels xiquets del Club de Pilota d’Ontinyent.

Quant a la resta de la programació, des del Servei de Dinamització de l’Estudiant de la Universitat de València, Jordi Belda explicava que hi haurà també actuacions musicals, teatre, conferències, exposicions o cinema, tot amb entrada gratuïta per als estudiants de la UV.

A les actuacions musicals destaca el Concert de Benvinguda dels grups L’home brut i Kaoba en acústic, dijous 22 d’octubre a les 22.30h a Buddha Chic (C/ Pintor Segrelles) , el concert de Borja Penalba dimecres 21 a les 12:00 hores al Campus, o el del Djamm Brass Quintet també dimecres a les 18:30 al Centre Cultural Caixa Ontinyent. Les conferències versaran sobre “Beques i ajudes per als estudis universitaris” (Dilluns 19 d’octubre, 10.30h) , la taula rodona “El futur professional de Magisteri Infantil” (Dijous 22 d’octubre, 11.30h) i “L’escola infantil des de la salu” (Divendres 23 d’octubre, 11.30h), sempre a l’aula 11 de l’edifici Lluis Vives del Campus d’Ontinyent. Quant al teatre, dimarts dia 20 a les 20:00 hores Eugeni Alemany torna a l’Echegaray, i pel que fa al cinema, els I les estudiants tindran dues entrades gratuítes amb carnet universitari per a les diferents projeccions de la XIV Mostra de Cinema d’Ontinyent.Benvinguda_UV_2015_G

El professor Josep Cantó afegia que des del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial s’han organitzat dues exposicions pròpies que s’inauguraran dilluns: “Memòria i Patrimoni Viu” (del 19 d’octubre al 2 de novembre al Campus) I “Diverses: Històries de dones” (del 19 d’octubre al 23 de novembre  a la Casa de Cultura). Finalment, divendres 23 d’octubre tindrà lloc l’acte d’obertura del curs acadèmic, que un any més comptarà amb la presència del rector Esteban Morcillo, I que inclourà una conferència inaugural a càrrec del periodista, escriptor i analista esportiu Julián García Candau.

Óscar Borrell apuntava que la d’enguany va a ser la primera festa de benvinguda que tindrà lloc al nou edifici del Campus, i tenia paraules d’agraïment “per a totes les persones que han treballat de valent per fer possible una setmana molt semblant quant a activitats a la que s’organitza a València, amb una programació molt variada i apta per a totes les edats. Des d’ací animem a totes i tots els nostres estudiants a gaudir d’esta setmana i celebrar que tenim un Campus com el nostre amb estes infrastructures i tres titulacions, un fet al que s’ha de donar molta importància i reivindicar, perquè és sense dubte importantíssim per a la ciutat i la comarca”, concloïa.