Benicadell Esportiu

Tot preparat per la 13a edició de la Lliga de Raspall

La 13a edició del Campionat de Raspall de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida  comença este cap de setmana 26 i 27 de setembre.

Esta temporada compta amb una participació de més de vora 400 pilotaris i 89 equips procedents de 22 municipis de la comarca i voltants:  Castelló de Rugat, Quatretonda,  Benigànim, Bèlgida, Agullent, Benicolet, Bocairent, Montaverner, Otos, Aielo de Mlaferit, Ontinyent, La Pobla del Duc, Llutxent, Barxeta, Muro d’Alcoi, Genovés, Llocnou d’En Fenollet, Canals, Cocentaina, Planes, Moixent i Alqueria d’Asnar.

El campionat que s’organitza des de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, és un event esportiu molt esperat pels esportistes i aficionats al raspall, ja que des d’ara fins a febrer i setmanalment rodarà la pilota pels trinquets i carrers de la comarca i pobles veins.raspalll

El campionat de pilota torna a recuperar la màxima categoria de 1a i a més a més, comprendrà les categories de segona, tercera i quarta categoria, i com no, les categories dels més menuts; cadet, infantil, aleví, benjamí i prebenjamí. Cada temporada es nota com el número de participants i els pobles que volen jugar al campionat augmenta, i també les ganes que la gent té de que el campionat no pare.

Una de les millors dades que es detecten, es el fort increment de jugadors joves, i això assegura el futur d’este esport tant autòcton, i a més, li dona qualitat als campionats que s’organitzen.

Vicent Gomar, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, destacà que “des de l’entitat comarcal som concients de l’arrelament de la pilota entre els municipis de la Vall d’Albaida, per la qual cosa sempre prestarem el nostre suport i dedicació a totes les iniciatives que ajuden a potenciar este esport tan volgut. Els campionats que s’organitzen des de la Mancomunitat, tenen cada vegada  més participació dels clubs i aixó fa que els ajuntaments mostren més entusiasme amb els clubs, els pilotaris i els aficionats. Les dades de participació ajuden a reconéixer la influència que té esta pràctica esportiva en la nostra societat, i que activitats esportives com son els campionats, és seguiran organitzant”.