Benicadell Esportiu

La pilota torna a ser protagonista a les festes morocristianes d’Ontinyent

El Club de Pilota d’Ontinyent estarà present en la programació festiva de la ciutat durant la “Setmana Gran” de festes amb dos partides de galotxa. Les partides tornen al carrer i d’aquesta forma apostem per l’esport autòcton i propi valencià és un deure que no podem oblidar.

Les partides d’aquesta modalitat de la pilota valenciana tindran lloc el dimarts 23 a les 18:00 hores al carrer Altet Sant Joan. Aquesta jornada comptarà amb la interacció de jugadors professionals com l’ontinyentí Javi, i jugadors del Club de Pilota de la ciutat. Javi incidia “en la importància de traure la pilota als carrers per mostrar l’esport a tothom”. El dimecres 24 a la mateixa hora i lloc hi haurà altra partida la qual succeirá un homenatge a Vicent Lluch, pilotari que va lluitar per traure la pilota al carrer i donar-la a conèixer. Borrell, ha aprofitat les seues paraules per agrair el conveni entre la Diputació i la Federació Valenciana de Pilota al qual s’ha adherit Ontinyent. “Hem d’agrair la cooperació entre aquestes dues institucions ja que sense elles les activitats no resultarien fructíferes”.

El vicepresident de la Federació de Pilota, Pedro López, que “ha reafirmat les paraules del regidor respecte a la importància de cuidar un esport tradicional nostre i portar-lo, de la mà dels seus aficionats, als carrers de la ciutat perquè els ontinyentins i les ontinyentines puguen conèixer de primera mà el funcionament d’aquest”. També José Vidal, representant del Club, agraïa “les mostres d’interès de les entitats cap a l’esport autòcton valencià a la ciutat d’Ontinyent”.

El regidor d’esports Óscar Borrell destacava “l’impuls que des del consistori juntament amb la Diputació i la Federació Valenciana de Pilota estan portant a terme cap un esport tradicional valencià”