Benicadell Esportiu

Orlando Ortega aconsegueix l’or i el rècord del Campionat d’Espanya als 110 metres tanques

Orlando Ortega, atleta del club ontinyentí CAVA i membre de l’equip d’atletisme que representarà a Espanya en els Jocs de Río, va aconseguir ahir a Gijón, el seu primer títol nacional, proclamant-se campió dels 110 metres tanques al Campionat d’Espanya.

Ortega va obtindre la millor marca en la història de la competició amb 13.09, a tan sols cinc centèsimes del seu rècord nacional. L’atleta del CAVA es va imposar al defensor del títol, Yidiel Contreras (13.45), de forma àmplia.
Aquesta victòria li arriba tan sols 9 dies després d’establir una nova plusmarca espanyola, 13.04, al guanyar en la reunió de la Diamond League de Montecarlo. Cal recordar que el nou campió té una marca personal de 12.92 aconseguida al 2015, amb la que es posà primer al rànking mundial, encara com a atleta cubà.

L’or de Orlando va ser històric per al CAVA, perquè és el primer que aconsegueix el club ontinyentí en una prova en pista a l’aire lliure en la seua història. Només Mònica Pont havia aconseguit anteriorment un or, però en la prova de marató. Sempre agraït va deixar un vídeo on expressava la seua gratitud a Ontinyent i a tota la gent que l’ha recolzat.