Benicadell Esportiu

María Salvador: de deixar-se el bàsquet a fitxar pel València

María Salvador es nova jugadora del València Bàsquet. Després d’un any de seguiment i entrenaments al  club del Cap i Casal, la jugadora ontinyentina s’ha compromès pels taronja i la propera temporada defensarà la samarreta de l’aleví A de la Cantera dels taulellers. Un pas important en una carrera esportiva d’aquesta esportista que està a punt de complir 11 anys, però que no obstant d’això, estigué a punt de truncar-se per la falta de motivació de María fins que es va creuar la persona que ha canviat el rumb descendent d’aquesta jugada ontinyentina. “Anava a deixar-me el bàsquet fins que Quique Valls va aconseguir motivar-me fins que em vaig sentir segura. Tot el que sé, és gràcies a ell”.1-equip

Precisament va ser Quique, entrenador del Martínez Valls, qui va comunicar els pares de María, Manel i María José, que el València Bàsquet, estava interessada en la seua filla. La coordinadora del Bàsquet Femení del València Bàsquet, Laura Cuquerella qui es va posar en contacte amb Quique Valls, li va transmetre la intenció de fer-se amb els servicis de la pivot  per a  la propera temporada. Des de la família i la mateixa María Salvador han volgut destacar les facilitats que han donat el seu nou club de cara a la propera temporada no debades María continuarà estudiant i se li permetrà el poder entrenar dos dies a la setmana en lloc dels tres que tenen marcats al club. Precisament, un dels elements de vital importància per al València Bàsquet  són els estudis. Les jugadores del València Bàsquet no sols han de rendir en la pista sinó també en la part acadèmica. “He de seguir estudiant i esforçant-me perquè a València si suspens no jugues. Jo he millorat la nota gràcies al València Bàsquet. Esta vivència  m’ha motivat per a millorar als estudis” comenta Maria.

I es que la experiència per a la jugadora de la nostra ciutat  serà doblement enriquidora; per una banda, potenciarà i millorarà tot el que és específic del bàsquet i per l’altra, treballarà tot els valor socials que un club tan professional demana a tots els seus esportistes; disciplina, treball en equip, respecte, etc. El 1 de setembre començarà la pretemporada per una il·lusionada Maria Salvador qui no vol desaprofitar aquesta oportunitat que se li presenta en la seua  vida.

maria 2Paral·lelament al fixatge pel Valencia Bàsquet, María ha compaginat les baixades a València i el Martínez Valls amb les sessions preparatòries de Tecnificació que organitza la Federació per a detectar futures jugadores. Des d’allí, la entrenadora de Cocentaina Lourdes Sanchis li va aconsellar a Marta que s’apuntara al campus de la Federació que es va celebrar a l’Eliana. Estos dies van acabar amb  la gran noticia de la convocatòria de la jugadora ontinyentina per a la selecció valenciana aleví per anar a Lleida a disputar un torneig, celebrat recentment i que va deixar molt bones sensacions a María. “Una gran experiència. De l’1 al 10 li donaria un 1000. Va ser mol dur, però va valdre molt la pena. Em va tocar marcar a una rival de 1,87m i la veritat és que no em va eixir malament perquè el meu fort és la defensa”.

En definitiva, uns mesos inoblidables per a María tot i que el millor està per arribar. Ella té clar que toca gaudir mitjançant l’esforç , xafar terra que és la millor manera de no pegar-se grans bacs i d’aprendre no sols bàsquet sinó altres lliçons que són tan o més important per a la vida.