Benicadell Esportiu

Oviedo: “Anem a tractar de fer el millor equip possible”

El Martínez Valls Bàsquet recupera a un parell dels seus fundadors, dos persones que després de moltes hores d’entrenar i dedicar-li part de la seua vida al Club de Bàsquet a Ontinyent, tornen al club col·legial després d’un temps apartats del quefer d’una entitat com la que ells feren nàixer.

Jordi Soler i José Antonio Calabuig Oviedo tornen a formar part de la família del Martínez Valls, i aprofitant este motiu hem conversat amb un d’ells: Oviedo.

Per què torna Calabuig Oviedo al bàsquet?

Soc un dels fundadors del Martínez Valls Bàsquet, m’encanta aquest esport i vaig dir que sempre estaria disposat a tornar. M’ho van comentar tant Carlos Calabuig com Pepe Salcedo, i no podem oblidar les arrels. El bàsquet és important a Ontinyent i jo, no podia dir que no.

Amb quin grau d’il·lusió ho fas?

Amb més ganes encara, quan vas fen-te més major et dones compte de coses que vas fer i no repetiries actualment. Intentaré continuar el projecte del Martínez Valls Bàsquet, il·lusionar a la gent treballant des de la base, des de la pedrera que està treballant-se molt bé, i que finalment l’equip Sènior siga el mirall on els joves vegen un objectiu, un model a seguir. També m’agradaria recuperar el sènior femení a curt termini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parlar d’Oviedo al bàsquet és recordar l’època daurada del Martínez Valls, que esperem en aquesta nova etapa?

El projecte és continuista. Com ja he comentat, potenciar la pedrera i retornar la il·lusió als pares i als joves serà clau. Aquest serà un any amb més al·licients, ja que en breu comencen les olimpíades on Espanya no té representació a l’esport rei: el futbol. Així que tothom estarà pendent del bàsquet i això pot il·lusionar més encara als joves jugadors. Quan torne tractaré d’acomplir velles promeses, com el viatge per les disset comunitats autònomes i tornar a potenciar el torneig Esteban Albert. El futur és molt gran al Martínez Valls i l’objectiu serà pujar a EBA.

El sènior tindrà importants canvis ja que per primera vegada no comptarà amb dos dels jugadors que han estat tota la vida al club. Com es reestructurarà el MV per tal d’intentar eixe ascens a la lliga EBA?

Les baixes s’han de suplir amb gent de la zona que vullga vindre a jugar a la Primera Nacional, o amb gent de fora que estudia a València. Tant Vicent com Gonzalo s’ho deixen per temes d’estudis, i això està per damunt de qualsevol esport.

Tant Xàtiva com Alcoi seran una gran competència aquest any a la lliga. Com afectarà a la competitivitat de l’equip?

Anem a tractar de fer el millor equip possible. Potser no aconseguim competir amb ells, però el club ha de ser com ara: competitiu, que conseguisca que la gent acudisca a veure els encontres dissabte vesprada. Serà fonamental tenir els peus a terra, l’objectiu serà tenir a tots els jugadors d’Ontinyent.

Serà possible tornar a il·lusionar a la gent del poble com aquella època en que el bàsquet es menjà al futbol?

Jo crec que sí! És el que anem a tractar de fer, el que jo desitge és que tant el Pavelló, com el Clariano estiguen plens. Aquest any anem a traure un carnet de soci, per complir el nostre eslògan “encistella-la tu també”.

Que hi ha que canviar al Martínez Valls?

Hem de tractar de potenciar-se amb els mitjans de comunicació. S’ha de destinar una persona per a estar pendent dels mitjans de comunicació de la zona, facilitant la comunicació. Jo vaig a ser el mateix que l’altra vegada, i defensaré els interessos del Martínez Valls Bàsquet.