Benicadell Esportiu

Remuntada tardia de l’ESET

Màxima emoció la viscuda dissabte al Pavelló d’Esports d’Ontinyent, on una cistella al darrer segon pogué donar l’ESET Ontinet la possibilitat de jugar la pròrroga, però finalment els col·legiats consideraren que el tir de Tono Amador fou de dos punts i no triple, i El Pilar s’emportà la victòria per 74-75 en esta segona jornada de la Fase d’Ascens a la lliga EBA.

Moltes ganes tenien els jugadors col·legials d’oferir un triomf als seus aficionats després del gran partit que jugaren davant Lucentum una setmana abans, però els marianistes ixqueren més enxufats amb un 2-8, que gràcies a d’irrupció de Luis Sánchez amb dos triples s’equilibraria 15-14 abans que El Pilar a base de triples acabara per davant 15-17 el quart inicial.26156936592_897c7d83fa_z

No es veia un gran Martínez Valls i el pivot visitant Boscafiori tragué profit d’un bon llançament de mitja distància, i amb set punts seguits atorgà una màxima renda de 22-35, minvada gràcies als sis últims punts en abans del descans mitjançant Galbis, que enviava els dos equips als vestidors amb 28-37.

L’inici del 3r període estigué marcat per la tercera falta personal tant de Xus com de Galbis, qui suplia la baixa d’Andy, el que minvava el joc interior. De nou aparegué el center visitant Boscafiori, i amb 10 punts en este quart, ficava el 35-55 a 12’ per la finalització del matx. Però ahí aparegué el caràcter dels jugadors locals, i amb Tono i Juanqui com a homes interiors començà una espectacular remuntada.

Amb 44-60 començava el darrer quart, moment que aprofità Carlos Calabuig per a ficar els seus amb una” zona que sabíem que els faria mal, però que no volia utilitzar-la fins última hora” segons paraules del propi tècnic. Amb els dos bases Marc i Natxo en pista, afegits a Vicent i la parella interior abans anomenada, les coses canviaren, propiciant un parcial d’11-0 que feia creure el centenar d’aficionats vinguts des de diferents llocs pròxims a Ontinyent, així com als més fidels seguidors col·legials, de que la remuntada era possible.26223468876_e0470cdc75_z

Restaven 4’ i l’electrònic del pavelló reflectia un 55-60 emocionant, que el fill d’un mític del bàsquet ontinyentí de l’època dels 80, José Carlos Bayarri, s’encarregà d’ampliar amb set punts seguits. 57-68 i tot semblava perdut a falta de 3’, però ahí estava el capità de l’equip Natxo Castelló qui guià els seus a lluitar fins la fi, i amb 13 punts al darrer quart apretava el marcador al límit.

Un triple de Vicent als darrers segons deixava un agònic 72-74 i baló pels visitants, que sols aprofitaren un tir lliure. En la darrera jugada Marc creuà el camp sense rebre falta i quan Tono rebé per a fer el llançament a cistella al darrer segon de l’encontre, no tingué més remei que fer-ho d’on pogué, i a tots els quedà el dubte si fou cistella de dos o de tres punts, el que haguera donat lloc a una nova pròrroga, després de la del partit davant Lucentum.Captura

Una vegada finalitzat el matx, Carlos Calabuig manifestava: “així com la setmana passada me’n vaig anar content, esta vegada no és així, ja que El Pilar no ha sigut millor que nosaltres, tant sols s’ha aprofitat dels dolents primers 30’ minuts on no hem sigut l’equip que es mereix l’afició del Martínez Valls. Hem tornat a perdonar al rival, i este no ho ha fet”.

Trofeus Benicadell Esportiu

El millor El darrer quart de partit.

El pitjor El 2n i 3r quart: 29-43.

La clau La falta d’intensitat durant els primers 30’.