Benicadell Esportiu

Un competitiu Martínez Valls desaprofita una oportunitat d’or per derrotar el Lucentum

Eset 83 Lucentum 91

Oportunitat d’or la que va perdre ahir el sènior del Martínez Valls per derrotar al totpoderós Lucentum, en partit que obria la fase d’ascens a lliga EBA i que va oferir un enfrontament molt igualat, el final del qual es va resoldre a la pròrroga.  Els de Carles Calabuig van brindar un sensacional partit, tutejant al campió de la fase regular el qual havia derrotat els ontinyentins en el dos partits de la primera fase (50-69 al Pavelló i 88-53 al Florida Babel). De fet, la sensació entre els aficionats que van donar prioritat a donar suport a un equip del poble que no pas al Clásico, tenia un nexe en comú; el partit no el va guanyar el Lucentum, el va perdre l’Eset.Nueva imagen 2

Més mèrit té si cap l’actuació dels ontinyentins si tenim en compte que els col·legials van haver de tirar mà de varios júniors davant les baixes d’última hora d’homes importants, en especial la d’Andy López, peça bàsica a l’esquema de Calabuig. No obstant això, els que estaven sobre la pista van demostrar que hi ha material de sobra per fer somniar al bàsquet local en els pròxims anys. No es va tremolar el pols a l’hora d’atacar i van imposar una exigència defensiva que se li va ennuegar als alacantins.

El Lucentum no va poder distanciar-se en el marcador en cap moment del partit a excepció dels darrers minuts del temps extra on els locals van baixar els braços. Tot el contrari que els ontinyentins que van tindre una arrancada espectacular després del descans arribant a estar 9 punts dalt amb el 59-50, en els darrers instants del tercer set.Captura

A l’entrada de l’últim quart, cap persona dubtava en la possibilitat d’aconseguir encetar la fase amb una victòria perquè el principal rival dels de Calabuig estava sent, principalment, la precipitació en alguns moments del partit més que l’entitat del rival. El desenllaç va entrar en els últims instants radiant d’emoció, amb un mínim avantatge de l’Eset que va ser neutralitzat pels alacantins amb un 78-78 final que forçava la pròrroga.

Un temps afegit de 5 minuts on l’Eset va pagar car les 5 faltes personals de Jesús Fuentes. El ‘Gladiator’ dels ontinyentins deixava orfes de centímetres als de Calabuig, eventualitat que va ser aprofitada pel canari Samuel Domínguez per regnar en les dos cistelles i fabricar un triomf per al Lucentum més costós del previst. Al remat, resultat 83-91, massa engruixat pel als mèrits d’uns i d’altres i on l’Eset va demostrar que no està en esta fase com la Ventafocs del grup sinó que va a competir per  intentar optar a coses grans.