Benicadell Esportiu

Vicent Galbis: “El secret està en apretar molt en defensa en tots els partits”

Amb 25 punts, 9 rebots i 3 assistències, el jugador de l’ESET Martínez Valls Vicent Galbis va tindre part de culpa del gran partit de bàsquet que es va viure dissabte al pavelló d’Ontinyent, i on els de Carlos Calabuig encetaren la fase d’ascens a lliga EBA, superats tant sols a la pròrroga el totpoderós Lucentum qui pogué superar el conjunt col·legial per 83-91.

L’aler de Canals que es va incorporar a la disciplina ontinyentina este darrer estiu, ha donat una major experiència als blanc-i-blaus, a més de capacitat encistelladora. Coneguem un poc més a Vicent Galbis:

Vicent, ficareu contra les cordes al Lucentum…

Així és, ho tinguérem ahi i els deixàrem escapar. Es va notar molt la baixa d’Andy en este inici de la fase d’ascens. Nosaltres el que volíem era plantar-li cara després del resultat aconseguit en lliga a Alacant, on férem el ridícul; i la veritat és que vam eixir amb la cara ben alta. Llàstima de no rematar l’encontre, però encara resten cinc partits per demostrar del que som capaços.25646702453_3418c1e9d6_z

Tal volta jugares el millor partit de la temporada?

Sí, ja que la veritat és que em va eixir un molt bon partit. Pensa que en estos encontres és on tens una motivació extra i la veritat és que vaig acabar content, si bé disgustat pel resultat final. També he de confessar que vaig jugar els dos darrers minuts minvat de condició, ja que se me’n va eixir un os del dit de la mà, que afortunadament me’l ficaren i així vaig poder acabar el matx.

Vos doneu per satisfets amb l’aconseguit?

Nosaltres esperàvem salvar la categoria quant abans millor, però el finalitzar quarts ha estat una gran recompensa al treball que estem fent. El que no volíem de cap de les maneres era aplegar a la darrera jornada de la temporada jugant-se la permanència.

Quan fóreu conscients que podíeu abastar esta fase que ara esteu jugant?

Fou faltant pocs partits per acabar la fase regular, quan anàvem cinquè o sisè. Ahi vam vorer que depeníem realment de nosaltres mateixos, i la veritat és que al final també tinguérem sort de que Petraher guanyés al Claret, i afegit a la nostra victòria a Adesavi és complí el desig.25976522400_3d1e033c01_z

On creus que estarà la clau per a poder jugar la final a quatre?

Jo pense que el secret està en apretar molt en defensa en tots els partits que ens resten. També serà fonamental el continuar amb el joc en equip que hem desplegat als darrers partits, i que ens han portat on estem.

Eixe punt extra que tenen tant Lucentum com El Pilar, penses que és decisiu?

Jo crec que sí, ja que són tant sols sis partits. Si començàrem la fase amb les mateixes condicions, de segur que tindríem moltes més opcions d’acabar als dos primers llocs. Així serà més complicat ja que hauríem de guanyar-los quasi tots, però anem a lluitar en cada partit dels que ens resten.

Com vos donaríeu per satisfets en esta fase d’ascens a EBA?

En donar la cara a tots els partits, poder competir-los és una cosa que estic convençut de que podem fer.

Com està siguent esta primera temporada al Martínez Valls?

Molt positiva ja que em duc molt be amb tots els companys. Està clar que em meu paisà Xus (tots dos són de Canals) em va estirar per a que vinguera a jugar a Ontinyent, i no estic decebut. A més coneixia a jugadors com Vicent o Gonzalo, i amb Natxo ja havia compartit minuts en altres temporades. El fet de saber amb qui vas a jugar et facilita molt la incorporació a un nou equip.

T’atreia jugar a 1a Nacional?

Així és. Era una cosa que volia tornar a fer, després d’haver-ho fet fa uns anys a Benifaió i a Xàtiva, i la veritat és que estic molt content de jugar al Martínez Valls.