Benicadell Esportiu

Antonio Tortosa: “Som un club amb una reputació i nom impecable i volem seguir igual”

Després de molts anys amb la figura d’Alicia Llopis com a cap visible, el club Triatló Ontinyent ha renovat la seua junta directiva donant pas a gent jove, amb molta il·lusió i molt ambiciosa. Antonio Tortosa és el nou president i al voltant d’ell gira un grup de gent que venen de diverses disciplines esportives i que el triatló ha unit. Unes ganes de treballar recolzades amb l’experiència de la gent que ha estat molts anys al club i que estan aportant el seu saber als nouvinguts. El Benicadell Esportiu ha entrevistat al president del Club Triatló Ontinyent, Antonio Tortosa amb el qual hem analitzat els canvis a l’entitat i els projectes de futur.

-La sorpresa del dia de la presentació del Duatló, va ser que el club tenia nova junta. Des de quan i com es va gestar?

-Fa un any vam renovar la junta, de manera interna. L’anterior presidenta, Alicia, portava deu anys i tenia moltes tasques i poc temps i era el moment de renovar la imatge del club i deixar pas a gent nova. Vam decidir fer una pinya, un grupet de persones i es vam presentar. Va ser la única candidatura i tot el club ho va acceptar be i fins el dia de hui.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Antonio Tortosa i Fernando Silvestre.

-D’on vé la nova junta del club Triatló d’Ontinyent?

-Al final un triatleta té moltes formes d’arribar al triatló. Solen vindre de la carrera a peu i de la bici, tot i que també es prové de la natació. La junta la formem un corredor, dos ciclistes i un nadador, com a cos principal.

-La junta la integreu gent jove i, més que demostrat, persones amb moltes ganes de treballar.

-Sí, la junta està formada per molta gent jove, fins i tot de fora, que vol aportar idees noves, treballar per el triatló i fer-lo més accessible a tothom. És un esport que fa por des de fora i volem desmitificar-lo i posar-lo a l’abast de tots aquells interessats en practicar-lo que, si proven, de segur que acaben enamorant-se d’aquesta disciplina esportiva.

-He parlat amb gent que formava part del club els quals m’han dit que al club li feia falta un canvi.

El club tenia molt fet i és un club ja consolidat, però, com a tots ens passa, s’acomodem i ens costa innovar. Els membres del club gaudíem d’aquest esport i malgrat a tindre el sentiment molt arrelat del club, es prioritzaven
els objectius més particulars que de tractar de traure noves idees. La junta d’Alícia va trobar suport a l’incorporar a gent jove, que va aportar un aire nou a tota l’experiència i treballs dels membres majors. En noves idees va començar a esbossar una renovació d’imatge, es va començar a fer propostes i a treballar de valent, així es va iniciar l’escola de triatló i com això altres coses més. Alicia, veient l’empenta d’alguns membres i la necessitat de dedicar el seu temps a altres tasques, va plantejar-se canviar la presidència. Ens va animar a dur endavant el nou projecte que plantegàrem i ens donà suport dins de la junta aportant l’experiència, ganes i il·lusió que és el que ens fa créixer. Enguany hem augmentat prou el nombre de membres del club: en un any hem passat de 16 adults a 23 i de
xiquets hem passat de 24 a 34. El bot d’un any ha sigut una evolució molt bona per donar-se més a conéixer.

-Acabeu d’estrenar-se en una gran esdeveniment en el primer any de presidència. Tot un repte, per a una junta que apunta a projectes ambiciosos.

-Som ambiciosos perquè creiem que podem crèixer, mig en broma diem que serem el club més gran d’Ontinyent, fins i tot per damunt del futbol.

-Sempre heu sigut un club de prestigi, de gent que ha fet molt bé el seu treball i amb molts assoliments esportius.

-En eixe sentit Alicia té molta feina feta, un club amb una reputació i un nom impecable. Nosaltres volem seguir per eixe camí, però també acostar-lo a la gent, que ens coneguen, que no siga una barrera ser bo en aquest esport. Volem que la gent taste el triatló, que s’inicie i el disfrute, no fa falta que estiga dins del club. És un esport molt complet que et fa sentir tan bé i això és gratificant. Altre repte que s’hem plantejat és fer crèixer el nombre de dones del club que practiquen aquest esport. Sempre han sigut les justetes per poder fer lliga de clubs. És cert que les xiques solen tindre la barrera d’un esport tan exigent. No obstant això, ala federació espanyola hi ha triatletes amb molt de nivell i renom. Per això enguany volem potenciar el creixement del nombre de fèmines al club.

-El triatló fins ara s’ha identificat amb Alicia Llopis, teniu com a objectiu vincular-lo a un club d’Ontinyent i no a una persona en concret?

-Estava vinculat a Alicia Llopis i també al seu patrocinador d’aleshores, Prosolia. Vam afrontar el canvi de nom, tornar a una entitat pròpia i hem variat l’equipació i continuarem fent-ho a mesura que tanquem patrocinis i un remanent per poder pagar i ajudar als esportistes perquè el triatló és molt car.

-Has parlat d’una escola de més de 30 xiquets. Com es gestiona per a que siga el futur del Club de Triatló Ontinyent.

-L’escola funciona quasi millor que el club, amb Joan Blasco. Quasi tot el nom de l’escola i els bons resultats són gràcies a ell, l’entrenador oficial. El bon fer que ha tingut és convertir l’esport en un joc. Els dirigeix sense que se n’adonen perquè pensen que estan jugant. En estiu vam fer un campus d’estiu per primera vegada i va ser tot un èxit. Tenim xiquets que sempre estan fent pòdium, però no sols això, si no que veus xiquets que disfruten i sempre demanen més.

-Heu entrat i supose que s’heu trobat amb dificultats que heu d’afrontar amb ajuda d’institucions públiques i privades, quines són?

-Sobretot les mancances que tenim són les instal·lacions, perquè el club té tres esports específics que preparar, a més dels genèrics, com puga ser el gimnàs per enfortir la musculatura. Però la principal mancança ha sigut la piscina, perquè en no ser pública del tot, t’has d’ajustar a uns horaris perquè els xiquets pogueren practicar. Hem registrat queixes dels pares en aquest sentit i el club ha intentat mediar, però la gestió és d’una empresa privada que vol traure el seu benefici. Els horaris ens han limitat moltíssim i les factures han sigut molt elevades.

La junta directiva del Club Triatló está formada per Antonio Tortosa – President
Fernando Silvestre – vicepresident
Tono Sanchis – secretari
David Navarro – tresorer
Alicia llopis – Vocal
Joan Blasco – Vocal
Juan Tolsá – Vocal