Benicadell Esportiu

Rafa Arcos: “Un dels pilars fonamentals serà sociabilitzar l’Escola”

Després de finalitzar el termini per a presentar candidatures a la presidència de la FEBO, finalment serà Rafa Arcos qui ostenta este càrrec, donant continuïtat al grup que fins ara estava al capdavant de l’Escola de Futbol a Ontinyent.

Arcos, persona lligada al món del futbol ontinyentí, ja formava part de la Junta Directiva que fins fa uns mesos conduïa una de les entitats esportives més importants que hi ha a la Vall d’Albaida. Fins i tot ens hem de remuntar més enllà per a vore al nou President dintre de l’equip directiu. A més, Rafa Arcos ha estat estos darrers anys com ajudant d’Angel Guarner al capdavant de l’equip amateur del Sant Rafel.

Ara, i seguint els terminis establerts, serà el proper 5 de juliol quan l’únic candidat, i conseqüentment nou President, presente davant l’assemblea a la seua Junta Directiva, una mescla de continuïtat i de nova saba pels propers quatre anys.

Podem dir que el teu projecte és una continuïtat del que representava M. A. Molina?

A vorer, és cert que la meitat dels membres de la nova Junta Directiva continuen de l’anterior etapa, on també he de ressenyar que entra gent nova i amb ganes de fer coses noves. Aleshores no podem dir que és una línia continuista, sinó que anem a fer coses noves, demostrant que som gent que ens agrada treballar per esta escola. Canviarem unes coses que pensem que ho requereixen, i les que considerem que estaven be, intentarem millorar-les.DSC02317

Quan decideixes encapçalar la candidatura a la presidència?

La veritat és que estiguérem barallant l’opció de continuar o no, però se’ns adonarem que hi havia coses que no havíem aplegat a aconseguir fins ara. Fou aleshores quan la balança caigué a favor de continuar amb el projecte per a poder “acabar el que començarem” podíem dir.

En què va a cimentar-se el vostre manament?

Un dels pilars fonamentals va a ser sociabilitzar l’Escola, per a que tothom sàpiga el que som realment, obrint-la de manera que tots vegen el que som i el que fem, ja que molts parlen sense conèixer-ho realment. Aleshores volem obrir-la al poble per a que tots sapiguem qui som i que som i com treballem.

Una de les novetats que aneu a presentar és la inclusió del futbol femení a la FEBO…

Doncs així és. Foren elles mateixa les que ens ho proposaren, i com a Escola de futbol que som, ahí tots tenen cabuda, i és una cosa que vull recalcar, ja que nosaltres tenim les portes obertes a tots els que desitgen aprendre a jugar a futbol.

Com es regirà l’apartat esportiu?

Eixe serà un dels punts que anem a millorar, ja que com tenim un nexe d’unió concertat amb el València CF, on els preparadors nostres estan en continu aprenentatge als clínics que ens fan. Aleshores anem a ficar en practica la metodologia que ells porten al futbol base, al temps que volem controlar la forma de treballar dins de l’escola, portant un seguiment més exhaustiu del treball que fan els entrenadors amb els xavals a nivell col·lectiu. No sols volem inculcar l’esport als joves, sinó a la vegada l’educació també estarà present als nostres equips.

I com a colofó el Sant Rafel…

Correcte, però això ja és el final. Nosaltres comencem amb els querubins i acabem amb l’equip amateur. Així tots els xiquets que acaben puguen aplegar ahí, i per suposat, si potser a l’Ontinyent CF millor. A la fi, nosaltres volem ser la cantera d’ací, d’Ontinyent.