Benicadell Esportiu

Vicent Revert: “Ontinyent potser seu d’entrenaments d’atletes de velocitat i tanques caribenys”

Per la seu part, Vicent Revert, ex president de la Federació Valenciana d’Atletisme, home clau en tota esta metamorfosi de l’atleta cubà a medallista d’argent amb nacionalitat espanyola, no l’eixien les paraules perquè per a la seua família, Orlando Ortega ha sigut i és com un fill. Vicent qui estava segur que si l’arrancada d’Orlando haguera estat millor, haguera optat a l’or, pensa que ha arribat l’hora que l’administració aposte pel CAVA, perquè serà l’única manera de poder mantindre a Orlando al club i de muntar escalons ambiciosos com a club, com ser seu d’entrenaments de velocitat i tanques d’atletes caribenys. Per a aconseguir-ho fa falta més ajuda econòmica i una pista en condicions.

Vicent, sense paraules quan ha acabat la carrera, no?

Ja has sentit a Orlando Ortega, nosaltres també hem passat per tot el que ha descrit, jo em trobava com ell, sense paraules. Jo confiava en que guanyaria alguna medalla, i així ho deia a la gent que em va cridar durant el dia. Si haguera eixit una mica més fort com vam parlar, que ha sigut el que hem intentat millorar aquests dies, haguera aconseguit guanyar. El problema és mental, ja que a Shangai va fer una sortida falsa i el van desqualificar. Orlando no té res que envejar a Mc Leod, de fet considere que és un atleta, tant o més bo, que el campió olímpic. Parlant de velocitat pura, podria córrer els 100 metres en menys de 10 segons, al igual que Bruno Hortelano.

 A partir d’ara què pot o hauria de suposar per al CAVA tot el que ha ocorregut?

Per al CAVA és importantíssim, nosaltres hem tractat en tot moment d’ajudar-lo, no en temes econòmics, però sí en assessorament per a que aconseguira estar ahí. Pense que ho hem assolit, ja que Orlando Ortega ha estat a l’olimpíada i part d’eixe èxit ha sigut mèrit del club.

Pot suposar un punt d’inflexió al club?

Esperem que sí, pot suposar canvis importants al club, abans hem comentat que Ontinyent potser siga una seu d’entrenaments de velocitat i tanques d’atletes caribenys. No existeix en Europa cap centre paregut, això influiria per a que Orlando es quedara, però necessitem la pista en condicions.

Sentir el nom del CAVA a la TVE, emocionant, no?

Des de la dècada dels 70 que nosaltres estem ací, quin club d’Espanya pot dir això? El problema és que qualsevol club per a poder treballar necessita diners, requerim fons per tirar avant qualsevol projecte. Estem treballant bé, ja que quan Orlando entrena ací, els monitors del CAVA són els que corregeixen detalls i l’ajuden a millorar,creixem cada dia també a l’esport base on cada vegada tenim millors resultats i ara tenim un grupet d’elit. Podrem mantenir-ho si ens ajuden una mica. Ara estem tirant avant no sabem ben bé com.